Optimaliseer processen met Process Automation

Tentive / Blog / Blog / Optimaliseer processen met Process Automation

In de voortdurende zoektocht naar het verbeteren van bedrijfsprocessen en het toevoegen van waarde voor klanten, is het van belang om te analyseren welke stappen in het proces werkelijk bijdragen aan klanttevredenheid. Processen die zijn belast met repetitieve handmatige taken, die op zichzelf geen directe waarde toevoegen voor klanten, vragen om automatisering. Dit is waar Process Automation in beeld komt.

Wat is Process Automation?

Automation verwijst naar het automatiseren van repeterende handmatige taken binnen bedrijfsprocessen. Dit betreft het implementeren van scripts of applicaties die op computers draaien en repetitieve taken met precisie en efficiëntie uitvoeren.

Waarom Process Automation?

Organisaties die ervoor kiezen repetitieve handelingen te automatiseren, kunnen zich beter concentreren op het leveren van waarde aan hun klanten. In de praktijk zie je bijvoorbeeld dat medewerkers op een customer service afdeling zich bezig houden met het verwerken van gegevens in orders in het ERP systeem en dit neemt vaak aanzienlijk tijd in beslag. Door dit te automatiseren kan de medewerker zich bezighouden met de klant te woord te staan. Dat laatste voegt voor de klant veel meer waarde toe.

Data Governance en RPA: een krachtige combinatie

Door de business rules vanuit data governance toe te passen i.c.m. process automation, verzekeren organisaties zich van foutloze uitvoering, wel op voorwaarde dat het proces ongewijzigd blijft. Vaak kunnen oplossingen geïmplementeerd worden zonder dat het IT-landschap aangetast wordt. Er zijn geen aanpassingen aan bestaande systemen nodig en deze worden verder ook niet overbodig gemaakt door process automation.

Conclusie

Process automation biedt een innovatieve benadering om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te verbeteren, zonder ingrijpende wijzigingen aan te brengen in bestaande systemen. De combinatie van data governance en process automation opent de deur naar een foutloze en efficiënte uitvoering van bedrijfsprocessen.


Tentive Data Management consultants 

De consultants van Tentive hebben ervaring process automation en kunnen jouw organisatie verder helpen in het verbeteren en versnellen van processen?
Kortom wil jouw organisatie hiermee aan de slag ? Neem contact met ons op wij komen graag – vrijblijvend – in gesprek.