Datamigratie software, een slimme keuze voor efficiënte overgang: 5 prominente tools op rij

Tentive / Blog / Datamigratie software, een slimme keuze voor efficiënte overgang: 5 prominente tools op rij

Bij het overschakelen naar een nieuw ERP-systeem, bijvoorbeeld S/4 HANA, het samenvoegen van systemen na bedrijfsfusies/overnames, of het consolideren van verschillende systemen, worden organisaties geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen. Een aspect hierbij is het efficiënt en nauwkeurig uitvoeren van de datamigratie. Van essentieel belang is om deze overgang naadloos te laten verlopen, en daar kan datamigratie tool van onschatbare waarde zijn.

In deze blog onderzoeken we enkele vooraanstaande spelers op de markt van datamigratie tools, elk met unieke kenmerken en functionaliteiten die kunnen bijdragen aan het succesvol voltooien van datamigratie projecten.

De 5 meest voorkomende tools op een rij:

1. SAP – S/4HANA LTMC

LTMC (Legacy Transfer Migration Cockpit)  is een geïntegreerde functionaliteit binnen SAP. Ontworpen voor eenvoud, helpt het bij een naadloze datamigratie binnen het SAP-ecosysteem. De toegankelijkheid en kosteneffectiviteit maken het een efficiënte oplossing. Alleen voor SAP.


2. Precisely – Automate Studio

Automate Studio, voorheen bekend als Winshuttle Studio, valt op vanwege het gebruiksgemak bij het maken van nieuwe scripts door het dataload-proces op te nemen. Deze tool stroomlijnt de workflow voor datamigratie en biedt een gebruiksvriendelijke benadering. Alleen voor SAP.


3. Magnitude – Process Runner

Process Runner, voorheen bekend als Innowera, biedt functionaliteit vergelijkbaar met Automate Studio. Met een scala aan functies sluit het aan bij organisaties die op zoek zijn naar een efficiënte oplossing voor datamigratie. Alleen voor SAP.


4. Microsoft – Power Automate

Power Automate, onderdeel van het Microsoft Power Platform, biedt een uitgebreide oplossing voor datamigratie. Hoewel het krachtige mogelijkheden biedt, kan het maken van datascripts als complex worden ervaren, waarbij scripting met een hoog codeerniveau vereist is. Desondanks maken de integratie met het Microsoft-ecosysteem en de flexibiliteit het tot een waardevol instrument. Power Automate staat bekend als een tool voor automatisering van bedrijfsprocessen en workflows. Simpel te integreren met bekende producten zoals Excel, SharePoint, Dynamics 365, Azure.


5. UiPath – Robotic Process Automation (RPA)

UiPath biedt zowel een codeversie als een versie zonder code/opname voor datamigratie. Deze veelzijdigheid komt tegemoet aan gebruikers met uiteenlopende technische achtergronden. De automatiseringsmogelijkheden van UiPath gaan verder dan alleen datamigratie, waardoor het een veelzijdige keuze is voor organisaties die verschillende processen willen automatiseren.


Conclusie
Kortom, datamigratie tools dragen bij aan een soepele, gecontroleerde en succesvolle overgang naar nieuwe systemen of platformen. De keuze van een datamigratie tool hangt af van factoren zoals gebruikerservaring, specifieke projectvereisten en bestaande technologische infrastructuur. Organisaties zullen tools moeten beoordelen op basis van functionaliteit en mogelijkheden om zo een juiste keuze te maken die het beste aansluit bij hun unieke behoeften.


Tentive Consultants
Tentive Consultants beschikken over uitgebreide ervaring op het gebied van datamigratie trajecten en kunnen jouw organisatie hierin ondersteunen én helpen bij het kiezen van de juiste datamigratie tool teneinde een efficiënte en succesvolle migratie te realiseren. Neem contact met ons op, wij zijn je graag van dienst.

Tip lees ook ons Blog: In 5 stappen naar een succesvolle datamigratie