Data Management

Tentive / Data Management


Hulp bij jouw data management

Of het nu gaat om interne informatievoorziening of externe informatiebronnen: data zijn overal. En het wordt steeds meer. Al die gestructureerde en ongestructureerde informatie vormen de kern van jouw informatievoorziening. Maar je hebt er pas iets aan als je al die data kunt omzetten in waardevolle inzichten voor jouw bedrijf. Duizelt alle informatie jou? Dan helpen wij je graag met data management.


De voordelen van data management

Data worden steeds belangrijker voor organisaties. Het gaat dan vooral om betrouwbare data die je snel kunt opvragen. Daardoor kun je op een effectieve en efficiënte manier besluiten nemen. En dat is niet het enige. Data worden vaak gezien als een ‘strategic business asset’. Dat houdt in dat de informatie jou een blijvend concurrentievoordeel kan opleveren. Maar dan moet die data natuurlijk wel goed gemanaged en opgeslagen zijn.

Nieuwe manier van denken

Tegenwoordig is de business een ‘data consumer’ geworden. De business geeft zelf aan welke data relevant zijn en wat de beste manier is om deze te ontsluiten. IT heeft daarbij een meer ondersteunende rol. Deze nieuwe manier van denken zorgt voor een andere focus. Zo richten bedrijven zich nu veel meer op het ontwikkelen van data governance-programma’s en data management-structuren. Dit doe je niet één keer. Het is een doorlopend proces waarbij je steeds blijft afstemmen en verbeteren. Voor veel organisaties is dit een enorme uitdaging.

Dit kunnen wij voor jouw organisatie betekenen

Vind jij het ook lastig om de masterdata van je bedrijf te beheren en te beheersen? Schakel onze experts dan in. Bij Tentive helpen we je graag met duurzame oplossingen op de volgende gebieden:

Data governance.  We ondersteunen je bij alle data-gerelateerde activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de organisatie daarvan en de rollen die je daarbij nodig hebt.

Master Data Management.  We helpen je om processen rondom je data in te richten, bijvoorbeeld als het gaat om data opnemen in systemen en de momenten waarop de data aangepast moeten worden.

Datakwaliteit.  We bieden ondersteuning bij het verbeteren van je datakwaliteit. 

Data-integratie.  We helpen je om data uit verschillende bronsystemen te ontsluiten. Om dat te bereiken, verbeteren en verrijken we de data. Ook schonen we deze op en voegen we alles samen. Daarna zetten we de data over naar het doelsysteem. Dan kun je deze bijvoorbeeld gebruiken voor commerciële analyses.

Hulp nodig bij data management? Schakel Tentive in!

Kan jouw organisatie op een van de bovenstaande gebieden wel wat hulp gebruiken? De specialisten van Tentive staan voor je klaar. We drinken graag een kopje koffie met je terwijl we je meer vertellen over onze dienstverlening. Daarnaast horen we graag hoe jij tegen data management-vraagstukken aankijkt. Bel of mail ons gerust even voor meer informatie of een afspraak.

Download nu de Customer Story
van Ingram Micro
Customer story: Verbeteren van datakwaliteit Download nu