Referentie datakwaliteit verbeteren met Winshuttle Evolve

Tentive / Customer Cases / Referentie datakwaliteit verbeteren met Winshuttle Evolve

Tentive Solutions kreeg van een internationale zuivelorganisatie de vraag, een advies te schrijven over de beste tool voor hun datacreatie en dataonderhoud. Tevens vroegen ze een voorstel te schrijven voor een data governance-functie om hun strategische beleid te ondersteunen. Daar gingen onze experts mee aan de slag, met een mooi eindresultaat.

De situatie

Het bedrijf was net klaar met de implementatie van SAP S/4 HANA ERP systeem en had al goed nagedacht over de onderdelen van data governance zoals: standaarden, het beleid en welke werknemers verantwoordelijk zijn voor masterdata management. Om haar data governance strategie te embedden wilde de organisatie hier een passende applicatie voor.

De oplossing: Winshuttle                         

De keuze viel op Winshuttle. Dat is een van de weinige ondernemingen die oplossingen heeft voor middelgrote bedrijven op het gebied van data governance. Zij hebben verschillende applicaties, zoals Winshuttle Studio, waarmee je businessprocessen kunt optimaliseren. Dat gebeurt door dataobjecten sneller aan te leggen via een script. Een andere applicatie, Winshuttle Foundation of Evolve, haalt via een workflow bij verschillende gebruikers in de organisatie data op. Vervolgens laad je met één druk op de knop de gegevens in in SAP.

De voordelen van Winshuttle Evolve

De keuze viel op Winshuttle Evolve, de allerlaatste softwareversie van Winshuttle op het gebied van datacreatie en dataonderhoud, waarmee je data governance in de organisatie kunt ondersteunen. De workflow zorgt dat betrokken gebruikers in een specifiek proces automatisch e-mails met formulieren ontvangen. Zo komen alle gegevens voor een nieuw data object uiteindelijk met één klik in SAP terecht.

Conclusie

Met het gebruik van Winshuttle Evolve gaat de organisatie haar data creatie en onderhoud proces verder digitaliseren waardoor deze vele malen sneller, accurater en efficiënter verloopt. Door de geintregeerde track & trace functie wordt een gedetailleerd inzicht verkregen omtrent wie-wat-wanneer heeft ingevoerd en of dit conform de data governance regels en procedures is verlopen. Dit komt uiteraard de data kwaliteit ten goede.

Experts van Tentive

Door de goede voorbereiding van de klant, de ervaring en professionaliteit van de Tentive expert, is dit project in een zeer kort tijdsbestek, merendeels remote, succesvol en naar grote tevredenheid van de klant uitgevoerd.

Ook hulp nodig bij data governance?

Ben je ook bezig met de implementatie van een nieuw ERP-systeem of ben je om een andere reden op zoek naar een geschikte applicatie voor jouw data governance? Download het volledige verhaal. Onze specialisten adviseren je graag en helpen je met de implementatie. Samen kijken we wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Erkan Kopuz
Data Management Consultant
erkan.kopuz@tentive.nl of + 31 (0)76 565 80 80