Implementatie Data Governance

Tentive / Customer Cases / Implementatie Data Governance

Data Governance Programma implementatie

Kempen & Co wilde graag over optimaal data management beschikken. Daarom hadden ze een data governance-programma nodig. Het data management-team van Tentive heeft zich hiervoor ingezet, met een mooi resultaat als gevolg.

De wens van Kempen & Co

Kempen & Co is onderdeel van de Van Lanschot bank. Het is een Nederlandse merchant bank. Hun activiteiten richten zich op vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. De wens van Kempen & Co was om hun data management te optimaliseren. Ze hadden al een data manager. Hun vraag was of de experts van Tentive de data manager konden coachen en ondersteunen bij een data governance-programma. Dat deden we natuurlijk graag.

Data governance: ontwerp, implementatie en ontwikkeling

Om hun wens waarheid te maken, coachten en ondersteunden we de data manager. We hielpen hem met het ontwerp, de implementatie en de ontwikkeling van een data governance-programma. Dat begon met een Maturity Quickscan. Op basis daarvan rolden we de data governance roadmap uit. Ook integreerden we deze in het master data management-plan. Zo is de bedrijfsvoering van Kempen & Co voortaan nog efficiƫnter.

Hulp bij jouw data governance

Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een data governance-programma? Of wil je advies over optimaal data management? De professionals van Tentive denken met je mee. We ondersteunen je bij al je data-gerelateerde activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de organisatie daarvan en de rollen die je daarbij nodig hebt. Ook op het gebied van master data management, datakwaliteit en data-integratie staan we voor je klaar. Neem gewoon even contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Download de volledige customer case

Ben je benieuwd hoe ons data governance-project met Kempen & Co precies in zijn werk ging? Download dan de volledige customer case en lees de details. Vul hiernaast je naam, e-mailadres en organisatie in. Wij sturen je dan zo snel mogelijk de link naar de case. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust. We helpen je graag.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Karel Siemerink
Data Governance Expert
karel.siemerink@tentive.nl of +31 76 565 80 80