Verbeteren van datakwaliteit met OracleDRM

Tentive / Customer Cases / Verbeteren van datakwaliteit met OracleDRM

Verbeteren van datakwaliteit

Ingram Micro had te maken met niet correcte en incomplete bestanden. Ze vroegen Tentive om de datakwaliteit te verbeteren met de software die het bedrijf al had. Daar gingen onze experts succesvol mee aan de slag.

Dit is Ingram Micro

Ingram Micro is de grootste distributeur van technologie en supply chain-services ter wereld. Ze hebben diepgaande expertise in technologie-, mobiliteits-, cloud- en supply chain-oplossingen. Dat zorgt ervoor dat hun klanten efficiënt en succesvol kunnen opereren in de markten waar ze actief zijn. Ingram Micro vertegenwoordigt meer dan 1700 toeleveranciers, waaronder HP, Samsung, Microsoft, Dell en Cisco. Ze bedienen meer dan 200.000 klanten in 160 landen. Bij Ingram Micro Benelux werken zo’n 600 mensen, waarvan ongeveer 320 op het hoofdkantoor in Nieuwegein.

Niet correcte en incomplete bestanden

Het probleem van dit bedrijf was dat aangeleverde bestanden vaak niet correct of incompleet waren. Werknemers ontdekten de fouten in de meeste gevallen pas tijdens het afsluitingsproces. Ze moesten dan de data aanpassen, waardoor dat proces enkele uren stil kwam te liggen. Dat kostte onnodig veel tijd. Daarom vroeg Ingram Micro aan Tentive om een oplossing te bedenken, zodat de kwaliteit van het aanleverproces zou verbeteren. Daardoor zou de maandafsluiting veel efficiënter en effectiever verlopen. De organisatie wilde graag dat Tentive daarbij gebruik maakte van de software die ze al hadden.

Oracle DRM/ DRG* bood de oplossing

Samen met Ingram Micro bedachten we een oplossing. Voortaan gingen de referentiedata eerst door een controle. Daarna werden de data met behulp van Oracle DRM (Data Relationship Management)** gevalideerd. Deze wijziging in het aanleverproces had positieve gevolgen. Zo verbeterde de kwaliteit van de referentiedata in Oracle EPMA*** en Oracle HPCM**** aanzienlijk. Dat leidde ertoe dat data aanleveren een eenmalig proces werd. Werknemers hoefden het afsluitingsproces dus niet meer te onderbreken. Daardoor kreeg Ingram Micro veel meer tijd voor andere dingen, zoals analyses. Toen meerdere aanleverlocaties hierover hoorden, omarmden ook zij dit nieuwe proces.

Hulp bij jouw datakwaliteit ?

Kan jouw organisatie ook wel wat hulp gebruiken als het gaat om datakwaliteit? Of wil je je graag laten adviseren? Bij Tentive kijken we samen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. We komen graag in contact.

Download de volledige customer case

Wil je meer details lezen over het project met Ingram Micro? Download dan de volledige customer case en kom erachter hoe we precies te werk gingen en wat dat opleverde. Vul hiernaast je naam, e-mailadres en organisatie in. Dan ontvang je de link naar de case zo snel mogelijk in je mailbox. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Verklaring van de afkortingen van IT-oplossingen

● * Oracle DRG staat voor Oracle Data Relationship Governance. Dit is een applicatie die je volledig kunt configureren. De applicatie automatiseert goedkeuring van wijzigingsaanvragen en gegevenssanerings-workflows tussen verschillende gebruikers. Dat gebeurt met behulp van geautomatiseerde bedrijfsprocessen.
● ** Oracle DRM staat voor Oracle Data Relationship Management. Het helpt organisaties om proactief wijzigingen in master data te beheren tussen operationele, analytische en Enterprise Performance Management-silo’s.
● *** Oracle EPMA staat voor Oracle Enterprise Performance Management Architect. Deze software helpt gebruikers om algemene dimensies te configureren vanuit een uitbreidbare bibliotheek. De oplossing zorgt voor snellere implementatie van applicaties, vereenvoudigt het ontwerpproces en maakt analyses van de EPM-omgeving.
● **** Oracle HPCM staat voor Oracle Hyperion Profitability and Cost Management. Het is een toepassing voor prestatiebeheer. Deze zorgt voor bruikbare inzichten in de kosten en winstgevendheid van je bedrijf.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Jacco Oudeman
Data Management Consultant
jacco.oudeman@tentive.nl of +31 76 565 80 80