Data Governance: het fundament voor een succesvolle databeheer strategie

Tentive / Data Governance: het fundament voor een succesvolle databeheer strategie

Waarom data zo belangrijk is

Data is voor bijna elke organisatie van levensbelang. Het helpt bedrijven hun partners en klanten beter te begrijpen en te bedienen. Ook is het makkelijker aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen. Bovendien kunnen ondernemingen met de juiste data, producten sneller naar de markt brengen, bedrijfsprocessen verbeteren en winstgevendheid vergroten.

 

Data is de laatste jaren echter veel omvangrijker, dynamischer en gevarieerder geworden. En tegelijkertijd is data belangrijker dan ooit. De inzet van data helpt bedrijven om kansen voor kostenbesparingen te identificeren, risico’s bloot te leggen, de dienstverlening en klantinteractie te verbeteren en de omzet te verhogen.

Data vormt het kloppende hart van digitale transformatie, omdat bedrijven hiermee hun businessmodellen beter laten aansluiten op eisen van de vierde industriële revolutie. Data is bovendien de brandstof voor procesautomatisering. Het succes van initiatieven voor digitale transformatie is namelijk sterk afhankelijk van accurate en volledige gegevens.

Dagelijks voeren bedrijven honderden bedrijfsprocessen uit. Al deze processen zijn volledig afhankelijk van nauwkeurige en complete data. Afdelingen en bedrijfsfuncties sturen zo de processen aan om hun doelstellingen te realiseren. Omdat ze volledig van elkaar afhankelijk zijn, moeten data en processen geïntegreerd en beheerd worden. Met de beschikking over data kunnen medewerkers telkens de juiste beslissingen nemen.

In de Whitepaper Data Governance: het fundament voor een succesvolle databeheer strategie  legt Karel Siemerink, Senior Data Governance Consultant, eenduidig uit hoe de Data Governance functie een sleutelrol speelt en welke factoren van groot belang zijn bij succesvol databeheer.

Interesse in deze Whitepaper? Vul dan je gegevens in, dan mailen wij jou direct de download link. Liever direct contact met Tentive? Bel 0765658080  of mail: info@tentive.nl