Soepel data migratieproces naar SAP S/4 HANA

Tentive / Customer Cases / Soepel data migratieproces naar SAP S/4 HANA

Om hun legacy ERP-systeem Microsoft Navision te migreren naar SAP S/4 HANA huurde een leverancier van hoogwaardige kwaliteitsproducten voor tuinen een Tentive datamigratie specialist in ter aanvulling van hun team. In slechts 6 maanden tijd werd een goed eindresultaat neergezet. Lees meer hoe dat in zijn werk ging.

Het proces

Na bijna twee jaar voorbereiding was voor de organisatie de fase van UAT (User Acceptance Testing) aangebroken. In overleg met de klant werd besloten dat de Tentive Data Migratie Consultant zich zou richten op de data-objecten materialen, stuklijsten, routing en productie versies, waarbij de focus lag op mapping, conversie van load sheets en validatie van data. Omdat het project al in volle gang was, moest er snel weg gevonden worden en in volle vaart meegewerkt worden. De acceptatie-omgeving zou in juni geladen worden waardoor er slechts één maand tijd was om de materie onder de knie te krijgen. Voor bijvoorbeeld de stuklijsten moest vanaf scratch nog veel werk verzet worden. De deadline werd gehaald en in juni konden alle data-objecten geladen worden, waarna de acceptatie-test in juli startte. Voor de testfase had het bedrijf drie weken lang een externe locatie gehuurd, waar 30 personen continu bezig waren met testen. Een spannende en hectische fase!

Het resultaat

Daarnaast werd de Tentive Data Migratie Consultant tijdelijk verantwoordelijk voor het oplossen van vragen rondom master data en datamigratie. De diverse probleemstellingen konden snel opgepakt en opgelost worden. Terwijl ook de meeste andere medewerkers van het bedrijf genoten van hun welverdiende vrije tijd, ging het datamigratie team hard aan de slag om de laadbestanden voor de productie gereed te maken. Deze fase werd in augustus met succes afgerond, waarna de laadbestanden vanaf september geladen konden worden. Tot en met én tijdens de go-live werd data geladen. Als eerste werd de Master Data geladen en daarna Transactionele Data, aangezien deze tot op de laatste dag kan wijzigen (openstaande posten, orders en voorraden). Het resultaat was een succesvolle go-live.

Team effort

Om het project goed af te ronden werd er nog drie weken hypercare verleend, waarna alles soepel overgedragen kon worden aan de business. Zo werd een intensieve fase van een migratieproject in 6 maanden succesvol afgerond. Het was een echte teamprestatie en erg prettige samenwerking; zowel met de Datamigratie Lead als met medewerkers van de verschillende teams en afdelingen zoals Master Data, Productie, Procurement, Logistiek, Finance en Customer Service.

Hulp nodig bij data migratie?

Kan jouw organisatie hulp gebruiken bij een data migratie traject en wil weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op, wij komen graag -vrijblijvend- in gesprek.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Jeroen Aalten
Data Management Consultant
jeroen.aalten@tentive.nl of +31 76 565 80 80