Enterprise Performance Management

Tentive / Enterprise Performance Management

Enterprise Performance Management

Er staat steeds meer druk op financiële afdelingen van bedrijven. Als medewerker van zo’n afdeling zorg je niet meer alleen voor correcte rapportages. Je maakt tegenwoordig ook uitgebreide analyses en inzichten, het liefst in een steeds sneller tempo. Wil je dit efficiënter aanpakken? Kies dan voor Enterprise Performance Management, oftewel EPM. De experts van Tentive ondersteunen je hier graag bij.

Wat houdt Enterprise Performance Management in?

Enterprise Performance Management verwijst naar een systeem dat je gebruikt om de prestaties van je organisatie te monitoren, analyseren en beter aan te sturen. Daarbij ligt de nadruk op de strategische inrichting van het bedrijf. Zo heb je als manager betere tools om een strategie te bepalen en de organisatie daar vervolgens op in te richten. Met EPM consolideer je data uit meerdere bronnen. Ook maak je betere trendanalyses en voorspellingen. Bovendien kun je meerdere scenario’s meenemen om je bedrijfsmodel te toetsen.

Oracle EPM Cloud als hulpmiddel

Om dat te bereiken, maken we bij Tentive gebruik van de producten van Oracle. Hun platform Oracle EPM Cloud is het meest vooruitstrevende EPM-platform van de markt. Het grote voordeel van Oracle EPM Cloud is dat je het kunt koppelen aan ieder Enterprise Resource Planning-systeem. Het maakt dus niet uit of je ERP-systeem van SAP, Microsoft of Oracle zelf is. Bovendien zijn er vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende modules met elk hun eigen functie. Met de volgende vier helpen onze experts jou graag:

  • Financiële Consolidatie en Rapportage

  • Planning en Budgettering

  • Profitability en Cost Management

  • Master Data Management

Financiële consolidatie en rapportage

Als financiële afdeling wil je snel inspelen op de veranderende wereld. Het volgende is daarbij belangrijk: ● Een betrouwbare afsluiting, waarbij je aan alle rapportage-eisen voldoet ● Een geïntegreerd overzicht van verschillende bedrijfsonderdelen ● Een kortere afsluitperiode die minder kost en meer ruimte biedt voor analyses en waardevolle inzichten ● Een betere relatie met de stakeholders van de financiële afdeling van de organisatie Dat lukt allemaal met goed Enterprise Performance Management, oftewel Oracle EPM Cloud. Onze specialisten ondersteunen je hier graag bij. We voorzien je van advies en helpen je met implementaties, beheer en trainingen. Bijvoorbeeld op het gebied van statutaire consolidatie, managementinformatie en een gestroomlijnd afsluitproces. Ook het jaarverslag in elkaar draaien op een geautomatiseerde en collaboratieve manier is geen probleem.

Planning en Budgettering

Een andere module van Oracle EPM Cloud richt zich op planning en budgettering. Daarmee kun je het volgende bereiken: ● Plannen en begroten zonder knip- en plakwerk in spreadsheets ● Heldere en gestuurde processen ● Tijdige inzichten ● Tooling die meedenkt en vooruit kijkt ● Tegelijk met collega’s samenwerken in dezelfde planningsversies Ook hierbij bieden de consultants van Tentive hulp. Zo buigen we de mogelijkheden om naar jouw specifieke wensen en eisen. Op die manier ontstaat een praktisch pakket dat helemaal is toegespitst op jouw bedrijf en waar je echt iets mee kunt.

Profitability en Cost Management

Met Profitability en Cost Management kom je erachter waar verborgen kosten en winst in jouw organisatie zitten en welke drivers die winst beïnvloeden. Ook complexe kostenallocaties maken deel uit van deze Enterprise Performance Management-module. Hiervoor is specialistische kennis nodig. Onze experts hebben deze kennis. We adviseren je graag of verzorgen de implementatie van de laatste tooling. Zo helpen we je organisatie verder.

Master Data Management

Je kunt alleen betrouwbare beslissingen nemen als je betrouwbare data hebt. Het is dan ook erg belangrijk om alle ondernemingsgegevens hierin mee te nemen. Door de juiste tooling in te zetten en door een proces houd je de ondernemingsgegevens gelijk. Daarvoor heb je Master Data Management nodig, een ander onderdeel van EPM. Onze specialisten weten precies hoe ze jouw organisatie het beste kunnen ondersteunen, zodat jij betere beslissingen kunt maken.