Implementatie Master Data Governance

KEMPEN & CO 
Kempen & Co is een zakenbank en vermogensbeheerder en maakt onderdeel uit van Van Lanschot Bankiers. Kempen Capital Management is onderdeel van Kempen & Co en is een gespecialiseerde vermogensbeheerder.

Project:  Implementatie Master Data Governance

Uitdagingen
Kempen Capital Management wenst excellent data management. De vraag was het coachen, opleiden en mee ondersteunen van de data manager in het ontwerpen, inrichten, implementeren en evolueren van het Data Governance programma waarin de organisatie meegenomen werd bij het professionaliseren en formaliseren van haar data management.

Een quote van de klant: Kempen Capital Management
“Het Tentive MDM -team heeft ons ondersteund bij het opzetten van een data governance structuur in een korte tijd. We zijn vooral tevreden over hun pragmatische aanpak”.

 

Oplossingen
In samenwerking met de klant, heeft het Tentive MDM team een data governance Maturity Quickscan uitgevoerd. Aan de hand van deze uitkomst is de data governance roadmap vorm gegeven en afgestemd op het actuele master data management traject.
Het data governance framework werd opgezet en gelijktijdig werden er workshops georganiseerd m.b.t. een Data Governance start up, noodzakelijk voor het MDM project. Het MDM project werd ondersteund en informatie-architectuur, data architectuur en Enterprise architectuur principes werden uitgewerkt in samenwerking met IT en de business.

Uiteindelijk werd een geïntegreerd eind advies gegeven rond de praktische stappen m.b.t. data governance, master data management, informatie en data  Enterprise architectuur als ook aanvullend advies over data privacy en protection.

Een quote van het Tentive MDM team
“Hold the vision, trust the process.”


Implementatie partner: Tentive
Tentive is een betrouwbare partner in business support en transformatie projecten bij organisaties in diverse branches (o.a. Food/FMCG, Pharma/Chemie, Retail, Banking). Wij bieden inzicht en strategie ten aanzien van de bestaande Master Data Management situatie met betrekking tot de gewenste Master Data Management situatie. Consulting, ontwikkeling en implementatie van een verbeterplan behoren tot onze activiteiten. Daarnaast bieden wij klant -specifieke oplossingen, gevolgd door implementatie en coaching. Onze diensten omvatten: Data Quality; het waarborgen van de kwaliteit van gegevens, ervoor zorg dragen dat ze juist, volledig, correct en uniek zijn. Data Governance; inbedding van het systeem van afspraken en procedures over de vraag hoe de kwaliteit van gegevens in uw organisatie te waarborgen. Data Migratie; het migreren en gelijktig verbeteren van de kwaliteit van de gegevens (o.a. bij fusies, overname ERP). Proces in kaart brengen en het bepalen van de verplichte gegevens.
Een quote van de klant: Kempen Capital Management
“Het Tentive MDM team heeft bewezen een professionele en pro-actieve partner te zijn in het creëren van waardevolle inzichten in de wereld van Master Data Governance”.

 

 

Case Documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over het cookiegebruik op deze site.