DE Master Blenders 1753

DE MASTER BLENDERS 1753, beter bekend als Douwe Egberts, is een internationaal koffie- en theebedrijf met haar hoofdkantoor in Nederland. De koffie- en theeproducten zijn wereldwijd in meer dan 45 landen verkrijgbaar met een totale jaaromzet van ca € 2,7 miljard.
Wereldwijd werken er ongeveer 7500 mensen voor D.E MASTER BLENDERS 1753. Hun vakmanschap en kennis van koffie en thee komt voort uit tientallen jaren ervaring met inzicht in de voorkeuren van hun consumenten. Douwe Egberts maakte voor de beursgang in 2012 onderdeel van het Amerikaanse Sara Lee Corporation.

Verkoop van Household & Body Care activiteiten
In 2010 besloot Sara Lee International haar Household & Body Care activiteiten (o.a. Sanex en Zwitsal) in onderdelen te verkopen aan o.a. Unilever, Proctor & Gamble en SC Johnson. Tentive consultants hebben ondersteund bij het opstellen van de desinvesteringsrapportages onder USGAAP.

IFRS implementatie, afsplitsing en beursgang Douwe Egberts activiteiten
Sara Lee Corporation besloot in 2011 om de bedrijfsoperaties te splitsen in vleesverwerking (Noord-Amerika) en koffie- en thee activiteiten. De IFRS implementatie, afsplitsing van het moederbedrijf en de beursgang van Douwe Egberts activiteiten werd mede begeleidt door Tentive consultants. Tentive consultants zijn ingezet bij het verwerken van aanpassingen in het consolidatiesysteem (Oracle HFM) om bovenstaande processen te ondersteunen en vervolgens ook bij het opstellen van de IFRS carve out financials om de beursgang van D.E. MASTER BLENDERS te realiseren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over het cookiegebruik op deze site.