Supercharge Your Spreadsheet – Geef je spreadsheet een boost!

Tentive / Blog / Supercharge Your Spreadsheet – Geef je spreadsheet een boost!

Samenwerken aan Plannen en Budgetteren

Gebruik jij ook nog steeds spreadsheets (Excel) voor het opstellen van de begroting, budgetten en (bijgestelde) prognoses? Is het daardoor moeilijk samenwerken aan dezelfde cijfers, bemoeilijkt dit het delen ervan? Hoeveel budgethouders zijn hierbij betrokken? En sturen jullie dan ook continue bestanden aan elkaar en is het soms niet meer duidelijk wat de laatste versie is of wie er wat gewijzigd heeft? Enig idee hoeveel tijd je hiermee kwijt bent?

Plannen en budgetteren in de cloud
Heb je dan al eens gedacht aan een tool die dit proces kan ondersteunen en vereenvoudigen? Oracle Planning and Budgeting Cloud Services (Oracle PBCS) is zo’n tool. Deze cloud-oplossing is laagdrempelig door de lage instapkosten en zorgeloos doordat Oracle onderhoud, updates en back-ups verzorgt. En de Enterprise-variant komt zelfs met 5, eenvoudig aan te zetten, kant-en-klare modules voor specifieke planningsonderwerpen.

Geïntegreerd bedrijfsbreed plannings- en budgetteringsproces
Planning en budgettering gaan meestal hand-in-hand met spreadsheets die worden uitgewisseld tussen en binnen bedrijfsactiviteiten, bedrijfsonderdelen en financiële teams.
Oracle PBCS vereenvoudigt voor jou zowel het planningsproces op bedrijfsniveau als op afdelingsniveau door je Excel-gebaseerde en web-gebaseerde Excel-achtige modellerings-, plannings- en goedkeuringsmogelijkheden te bieden binnen één schaalbare samenwerkingsoplossing.

Verkoop-, operationele en strategische plannen kun je hierin koppelen aan financiële plannen voor de lange en korte termijn. De oplossing is eenvoudig te implementeren, binnen enkele weken, voor een bottom-up of top-down planningsproces met behulp van driver-based of conventionele planningsmethoden.

Je maakt hierbij gebruik van een krachtige rekenmotor die je kan gebruiken om een scala aan bedrijfslogica te formuleren, met snelle aggregatie in het geheugen en directe analyse en rapportagemogelijkheden. Het biedt je persoonlijke taak- en navigatiestromen die kunnen worden aangepast op basis van behoeften van verschillende groepen gebruikers.

Figuur 1 Oracle PBCS – Persoonlijke taakstromen

Robuuste dashboard- en rapportcreatiemogelijkheden worden je geboden om je in staat te stellen complete planningsanalyses en -rapportages te maken, allemaal binnen dezelfde oplossing.
Tevens is door toepassing van de laatste technologieën alles ook met een mobile device benaderbaar – plannen en budgetteren op je iPad dus.

Benut de bestaande gebruikerscompetenties met de Microsoft Office integratie
Je krijgt een uitgebreide integratie met Microsoft Office-programma’s geboden, zoals Microsoft Outlook, Excel, Word en PowerPoint, door gebruik te maken van de mogelijkheden van de Smart View voor Office-invoegtoepassing.
Je kunt Excel gebruiken als modelleeromgeving voor het snel toevoegen van members en het uitvoeren een ‘slice en dice’ data analyse met behulp van een op Excel gebaseerde ad-hoc-functie. Ook kun je gegevensrasters maken met behulp van Microsoft Excel-functionaliteit, zoals Excel-formules en -formaten. Gemeenschappelijke planningsacties, zoals spreiding en allocaties van data, zijn eveneens beschikbaar binnen deze planningsgegevensrasters.

Bovendien kun je gegevens uit Oracle PBCS direct integreren in Microsoft PowerPoint en Microsoft Word voor het maken van rapportages. Hierdoor kunnen documenten en presentaties met accurate up-to-date informatie worden gemaakt en kun je het rapport automatisch verversen wanneer de onderliggende gegevens veranderen.
Het eindresultaat: minder handmatig ingrijpen, verbeterde gegevensintegriteit en verbeterde rapportagenauwkeurigheid!

De voordelen voor jou op een rij, een boost voor jullie samenwerking!
• Al jullie afdelingsplannen, budgetten en prognoses in één geïntegreerde omgeving;
• Toegang tot jouw deel van het budget en automatisch de juiste versie;
• Dit deel vrij kunnen geven voor anderen als je klaar bent met jouw bewerkingen;
• Je kan het geheel, of gedeeltes ervan, voorzien van opmerkingen en/of toelichtingen;
• Op deze opmerkingen en toelichtingen kun je ook rapporteren;
• Je kan ten allen tijde het goedkeuringsproces structuren, aansturen en blijven overzien;
• Je krijgt meer functionaliteit dan in jullie huidige spreadsheet-omgeving, zonder verlies van functionaliteit;
• En niet te vergeten: het verkorten van jullie jaarlijkse planningscycli, zonder grote investeringen in hardware, maar mét automatische updates naar de laatste versie.

Al met al houd je tijd over voor de essentiële taken, dit maakt bijvoorbeeld een verplaatsing van je focus op het maken van rapportages, naar analyse van de cijfers mogelijk.

Figuur 2: Oracle PBCS – het goedkeuringsproces

Vraag nu Proof of Capability aan!
Vraag nu de Proof of Capability aan en in slechts enkele dagen laten wij zien hoe we jouw grootste pijnpunten kunnen oplossen en jouw budgeterings-proces kunnen vereenvoudigen en versnellen met Oracle Planning & Budgeting Cloud. Neem contact op, ons team helpt je graag verder.