Waarom upgraden naar FDMEE?

Tentive / Blog / Waarom upgraden naar FDMEE?

De opvolger van Oracle Hyperion FDM Classic is inmiddels al enkele jaren geleden geïntroduceerd: Oracle Hyperion Financial Data Management Enterprise Edition, kortweg FDMEE. In tegenstelling tot FDM Classic is FDMEE compatibel met de Oracle EPM suite 11.1.2.4. en alle daarop volgende versies. Ook functioneert FDMEE uitstekend met Oracle’s nieuwe EPM Cloud oplossingen. Desondanks zijn er verschillende bedrijven die tot op heden de overstap naar FDMEE nog niet hebben gemaakt; zij blijven vooralsnog gebruikmaken van FDM Classic. In dit blog beschrijven wij kort wat FDMEE is, waarom FDMEE?

Multi-Dimensional mapping
FDM Classic heeft een aantal beperkingen dat nu wordt afgedekt door FDMEE. Bijvoorbeeld, op het moment dat multidimensionale mappingen nodig waren, werd dit opgelost door gebruikmaking van een mapping scripts die (1) qua performance niet zo goed presteerden en (2) voor de eindgebruiker niet altijd even goed te doorgronden waren. Met de komst van het ‘Multi-Dimensional’ mapping type behoort dit tot het verleden. Deze gebruiksvriendelijke mappings-methodiek zal waarschijnlijk alle originele mapping scripts gaan vervangen.

Data load rules
Hoe meer load locaties een applicatie heeft, hoe meer onderhoud er moet worden verricht. Met behulp van de nieuwe data load rules kan de locatiestructuur worden vereenvoudigd. Twee locaties voor twee verschillende bestandstypen kunnen worden vervangen door één locatie met twee data load rules (elk met een eigen import format).

FDMEE onderdeel van Workspace

FDMEE tilt FDM naar een hoger plan
Het importproces is bijna altijd de bottleneck in FDM Classic. 90% van de klanten die performance problemen ondervinden tijdens het importeren vallen onder deze regel: verkeerde mapping logica als gevolg van een rammelend design hetgeen resulteert in slechte prestaties tijdens de import. FDMEE creëert een moment om een review te doen van de set up die je nu hebt en biedt opties om betere prestaties te bereiken.

Tentive en FDMEE
Tentive heeft ruime ervaring met FDM Classic en FDMEE. Verschillende klanten hebben wij inmiddels geholpen om FDM Classic te migreren naar FDMEE. Net als wij, zijn zij erg enthousiast over de nieuwe toepassingsmogelijkheden die FDMEE hen biedt. Nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem dan contact op met ons op.